0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Als je nou eens "zeer zware" gewichten hangt in open cylinders met een lengte van een paar 100 meter of meer en deze verticaal diep zou ingraven. Vervolgens takel je deze gewichten dan met behulp van een een hijs mechanisme en/of tandwielsysteem door middel van de mechanische windenergie naar boven !
Mijnen, zo zat ik ook te denken: neem nou de oude zout koepel of een lege aardgas put en een waterbasin boven de grond. Windmolens pompen dan water permanent naar boven, en er stroomt constant water naar beneden. (afhankelijk van de energie vraag. De druk die het water levert zal niet afhangen van het de hoogte in het waterbasin (niet echt in ieder geval) maar van de diepte van de generator. Toch wel weer een soort stuwmeer, maar de zee met een goed bio filter zou natuurlijk ook kunnen (+grotere dichtheid zeewater)Daarnaast zou je de aard warmte die op het water overgedragen wordt natuurlijk ook kunnen gebruiken. Hiervoor is een ander appart systeem nodig.Denton
Het probleem van windmolens is inderdaad dat ze 'pieken'. Als het windstil is (ook vaak 's nachts) leveren ze bijna geen energie. En als het te hard waait, krijg je overbelasting van het stroomnet. De windenergie opslaan als potentiele energie is inderdaad een mogelijkheid om de pieken en dalen op te vangen. De vraag is dus, wat is de beste manier om deze mechanische of electrische energie in op te slaan. Hiervoor zou je dus gewichten kunnen gebruiken (kinetische energie), maar je kan de energie ook opslaan als chemische energie(ontleding van bijv. waterstof), veerenergie, of om druk op te bouwen(perslucht). De vraag bij kinetische energie. Hoeveel massa kan een windmolen binnen een bepaalde periode omhoog tillen. En moet de windmolen dan worden verstevigd? of moet je een soort centrale watertoren bouwen waarin de kinetische energie van meerdere windmolens wordt opgeslagen?