0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Einstein.A - Vaak genoeg heb ik me in de theorie van Einstein verdiept en steeds moest ik weer concluderen dat die theorie tegenstrijdig is. Volgens Einstein mag een iedereen die zich op de één of andere manier door het heelal of de wereld beweegt, zichzelf ook als stilstaand beschouwen. Dus dat komt het er bijvoorbeeld op neer, dat als ik een rijdende trein zit, dat ik zou mogen zeggen dat niet ik en de trein bewegen, maar de omgeving en dat trein en ik stilstaan. Dit is een dan een bekend voorbeeld van Einstein van de opvatting der relativiteit. Dus zo van: het is maar hoe je het bekijkt, want zoiets als een absolute beweging bestaat er eenvoudig niet, want niemand kan die bepalen.
C - De trein rijdt de aarde onder zijn wielen weg. Heel logisch, maar nee, zegt Einstein: ik mag ook beweren dat de trein stilstaat en de aarde beweegt. Blijft dan alleen de vraag waar die beweging van de aarde dan vandaan komt. Daar is dan maar één antwoord op mogelijk: het is de trein zelf die de hele aarde onder zijn wielen wegrijdt. Maar waar haalt die trein dan die enorme kracht vandaan zo te doen? Je voelt wel dat het hier scheef gaat met de hele theorie van Einstein.Die beweging van de aarde ten opzichte van de trein is slechts schijn, maar niet werkelijk zo. De werkelijke beweging is de trein die zich afzet ten opzichte van de aarde door zijn motor en daardoor ontstaan de tegenovergestelde schijnbeweging als zou de aarde ten opzichte van de trein bewegen. Ik heb daar al ettelijke discussies over gevoerd, maar men wil dat niet inzien. Volgens mijn opponenten is het verschil tussen schijn en werkelijkheid irrelevant. Maar dat maakt je mij echt niet wijs. Zoals er ook een verschil is tussen leugen en waarheid is er ook een verschil tussen werkelijkheid en schijn.
B - De ether en het systeem van het heelal. Vroeger meende men nog dat er zoiets als een ether is, dus fijne stof in het heelal als basis waaraan men de snelheid van de aarde door het heelal zou kunnen bepalen. Dat bleek een illusie te zijn. Die ether is er niet. Maar dan zou je toch zeggen dat het totale systeem der objecten in het heelal: sterren en planeten en ook de aarde een mooie basis zijn om een systeem van bewegingen vast te stellen van groot naar klein.Met name dat de aparte sterrenstelsels bewegen binnen hun totaliteit als basis en dat binnen die sterrenstelsels weer de aparte beweging der sterren bepaald kunnen worden, wat ook zo gebeurt, want men weet hoe onze zon in de melkweg beweegt en ook ten opzichte van andere sterren, en verder dat de aarde om de zon draait en ook dat de aarde weer om zijn as draait en dat wij op de aarde weer over de aarde bewegen. Bijvoorbeeld dat een trein over de aarde rijdt en wel door de kracht van zijn motor, die zijn wielen doen bewegen en deze bewegende wielen zetten zich dan af tegen de aarde.
Quote from: harriechristus on September 18, 2011, 07:36:18 PMEinstein.A - Vaak genoeg heb ik me in de theorie van Einstein verdiept en steeds moest ik weer concluderen dat die theorie tegenstrijdig is. Volgens Einstein mag een iedereen die zich op de één of andere manier door het heelal of de wereld beweegt, zichzelf ook als stilstaand beschouwen. Dus dat komt het er bijvoorbeeld op neer, dat als ik een rijdende trein zit, dat ik zou mogen zeggen dat niet ik en de trein bewegen, maar de omgeving en dat trein en ik stilstaan. Dit is een dan een bekend voorbeeld van Einstein van de opvatting der relativiteit. Dus zo van: het is maar hoe je het bekijkt, want zoiets als een absolute beweging bestaat er eenvoudig niet, want niemand kan die bepalen.In het heelal beweegt alles. Iedere atoom, molecuul, planeet, sterrenstelsel beweegt. Dus stel ik sta op de aarde en beschouw dat als stilstaand punt. Dan beweegt de zon een heel raar rondje om ons heen. En dan zou ons sterrenstelsel ook een hele vreemde beweging maken. Het feit is namelijk dat de aarde om de zon draait en de zon zich in een arm van een sterrenstelsel bevindt dat weer ronddraait. Dus de aarde draait om de zon en de zon draait om het centrum van ons sterrenstelsel.
Maar het gaat verder !!Ons sterrenstelsel beweegt ook door de ruimte. In een bepaalde richting. En als we de roodverschuiving mogen geloven, komt alle beweging uit een centraal punt van plaats en tijd. (de big bang)
Stel nu dat we OBJECT (ter grote van een planeet) tegenkomen dat zich in een rechte lijn door het heelal beweegt. Wat beweegt er dan? Het heelal? of het object?
Als je als waarnemer op het OBJECT zou staan en een grote wolk stof in vliegt, wat zie je dan? De wolk stof lijkt dan op je af te komen. Andersom redenerend, kun je dus ook zeggen dat de wolk stof stilstaat en dat je er met je OBJECT doorheen vliegt. En als je nu wilt meten hoe hard het OBJECT door de wolk stof vliegt? hoe bepaal je dat dan? Je pakt dan een horloge en een meetlat en gaat meten. (snelheid berekenen: snelheid = afstand / tijd)Maar wat je als waarnemer op het OBJECT niet wist, is dat de wolk stof en het OBJECT zich samen in een groter systeem bevinden. De snelheid die je meet, is dus niet de snelheid die je echt hebt.
Je kan in je auto 100 km/h rijden, maar de aarde draait ook nog eens 40.000km in 24 uur. En de aarde legt ook nog eens een baan rond de zon af in 365 dagen. En onze zonnestelsel beweegt zich met een snelheid van zo'n 220km / seconde rond het centrum van ons melkwegstelsel. (Ter vergelijking: de lichtsnelheid is ongeveer 300.000 kilometer / seconde. )Dus hoeveel afstand leg je af in een uur? 100 km?1600 km? (de rotatiesnelheid van de aarde)100.000 km? (ongeveer de afstand die de auto op de aarde in een uur rondom de zon aflegt800.000 km? de afstand die de auto op de aarde als onderdeel van ons zonnestelsel aflegt in rondom het centrum van ons melkwegstelsel470.000 km? de afstand die de auto op de aarde, als onderdeel van ons zonnestelstel, als onderdeel van ons melkwegstelsel aflegt naar ons buurstelsel Andromeda (we worden aangetrokken door Andromeda en over een paar miljard jaar botsen we daarop)2.200.000 km? De afstand die de auto, op de aarde, als onderdeel van ons zonnestelstel aflegt naar het een enorme cluster?of ?? ?? de afstand die we afleggen door de snelheid van de uitdijing van het heelal?of ?? ?? de afstand die ons heelal aflegt in ?? ?? Dus het is inderdaad allemaal relatief aan elkaar.
Quote from: harriechristus on September 20, 2011, 08:33:51 PMC - De trein rijdt de aarde onder zijn wielen weg. Heel logisch, maar nee, zegt Einstein: ik mag ook beweren dat de trein stilstaat en de aarde beweegt. Blijft dan alleen de vraag waar die beweging van de aarde dan vandaan komt. Daar is dan maar één antwoord op mogelijk: het is de trein zelf die de hele aarde onder zijn wielen wegrijdt. Maar waar haalt die trein dan die enorme kracht vandaan zo te doen? Je voelt wel dat het hier scheef gaat met de hele theorie van Einstein.Die beweging van de aarde ten opzichte van de trein is slechts schijn, maar niet werkelijk zo. De werkelijke beweging is de trein die zich afzet ten opzichte van de aarde door zijn motor en daardoor ontstaan de tegenovergestelde schijnbeweging als zou de aarde ten opzichte van de trein bewegen. Ik heb daar al ettelijke discussies over gevoerd, maar men wil dat niet inzien. Volgens mijn opponenten is het verschil tussen schijn en werkelijkheid irrelevant. Maar dat maakt je mij echt niet wijs. Zoals er ook een verschil is tussen leugen en waarheid is er ook een verschil tussen werkelijkheid en schijn.Je vraagt je eigenlijk af: Wat veroorzaakt de draaiing van de aarde? waarom draait de aarde om haar as?De rotatie van de aarde om haar as komt niet door die trein, maar door de baan die de aarde om de zon maakt. Alles in het heelal draait en kolkt om elkaar heen .Alle planeten draaien in dezelfde richting om de zon en hebben allemaal dezelfde draairichting. Ook de maan draait in dezelfde richting. Heel af en toe komt er een hemellichaam in botsing met een ander hemellichaam, waardoor de draai richting kan veranderen, maar over het algemeen draait alles in dezelfde richting. Dus ook de zon draait in die richting en ook ons melkwegstelsel draait in die richting.
Het verhaal met de trein is wel enigszins waar !! Stel je zou met heeeeel veeeeel treinen autos mensen dieren etc dezelfde kant op rijden/rennen, dan beïnvloedt dat wel degelijk de draai(richting) van de aarde. Maar de massa van de trein is zo klein, dat het totaal geen effect heeft. (nou ja.. bijna geen effect)
Een mier die over een voetbal loopt zal (bijna) geen effect hebben, maar als je zelf op een bal stapt, gaat ie wel draaien!
Quote from: harriechristus on September 19, 2011, 09:47:20 PMB - De ether en het systeem van het heelal. Vroeger meende men nog dat er zoiets als een ether is, dus fijne stof in het heelal als basis waaraan men de snelheid van de aarde door het heelal zou kunnen bepalen. Dat bleek een illusie te zijn. Die ether is er niet. Maar dan zou je toch zeggen dat het totale systeem der objecten in het heelal: sterren en planeten en ook de aarde een mooie basis zijn om een systeem van bewegingen vast te stellen van groot naar klein.Met name dat de aparte sterrenstelsels bewegen binnen hun totaliteit als basis en dat binnen die sterrenstelsels weer de aparte beweging der sterren bepaald kunnen worden, wat ook zo gebeurt, want men weet hoe onze zon in de melkweg beweegt en ook ten opzichte van andere sterren, en verder dat de aarde om de zon draait en ook dat de aarde weer om zijn as draait en dat wij op de aarde weer over de aarde bewegen. Bijvoorbeeld dat een trein over de aarde rijdt en wel door de kracht van zijn motor, die zijn wielen doen bewegen en deze bewegende wielen zetten zich dan af tegen de aarde.De ether is destijds 'bedacht' om allerlei zaken te kunnen verklaren, zoals: Waarom blijft een radiogolf, golven? waarom blijft een radiogolf op-en-neer gaan? Als er in het vaccuum niets is, dan zou het deeltje in die golf bij de eerste keer op ,of neer, in die richting blijven vliegen. Maar we weten allemaal dat een golf binnen een bepaalde bandbreedte blijft. (ook in het vaccuum!!). Dat soort effecten zijn moeilijk te verklaren als je het vaccuum beschouwd als volledig leeg. Maar als het vaccuum niet leeg is, wat is er dan wel?Hetzelfde probleem speelt bij zwaartekracht. Hoe werkt zwaartekracht? Hoe weet een object dat er een ander object in de buurt is? Op één of andere manier moet er een verbinding tussen die 2 objecten zijn. Einstein noemt het een soort tafellaken, maar je zou ook kunnen redeneren over een soort ether. En als er een ether zou zijn. (een soort onzichtbare wolk van materie, die informatie doorgeeft) Hoe groot is één etherdeeltje dan? Dan kom je namelijk op een soort digitaal heelal, waarin ieder plekje in het heelal een etherdeeltje voorstelt. Een lichtstraal is dan niet een op zichzelf staand iets, maar meer een soort pad van etherdeeltjes die achterelkaar oplichten. Beweging is dan niet een object dat zichzelf daadwerkelijk door het heelal verplaatst, maar een een soort pad door alle etherdeeltjes, die een bepaalde massa worden.Er is daarom nog geen bewijs van een ether, maar ook geen bewijs dat het er niet is.