0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
Hoewel de natuurkunde er nog altijd vanuit gaat dat de lichtsnelheid de hoogst haalbare snelheid is vermoed ik juist het tegenovergestelde. Mijn inziens is de snelheid van het licht het absolute nulpunt van tijd en beweging. Hoewel ik zelf absoluut geen natuurkunde heb gestudeerd, denk ik dat ik een aantal sterke argumenten heb om de (on)juistheid van de huidige wetenschap ter discussie te stellen. Mijn kennis heb ik opgedaan uit losse artikelen betreft de relativiteitstheorie en discussies welke ik tot op heden op het Internet voer.
Daar zit nou het probleem. Als je Natuurkunde les had gehad op VWO niveau, had je geweten dat er een paar dingen niet kloppen:Als je met de snelheid van het licht gaat, staat de tijd stil. En hoe sneller je gaat, hoe langzamer de tijd van jou, voor een buitenstaander, gaat. Als je diep nadenkt kan dit ook het atoomklok probleem oplossen
Daar zit nou het probleem. Als je Natuurkunde les had gehad op VWO niveau, .......
Het lijkt me voor een massa inderdaad heel simpel om de "lichtsnelheid" te halen. Aangezien massa's elkaar aantrekken en er in het heelal geen weerstand is, kan een massa in de ruimte makkelijk versnellen tot 300.000km/sec. Dat is n.l ook de waarschijnlijke snelheid van de zwaartekracht. Doordat er zwaartekracht bestaat zou je makkelijk kunnen concluderen dat afremmen energie kost, en niet het versnellen. Denk maar aan een vallende appel. Hem stil laten hangen in de lucht kost meer energie als dat je hem gewoon naar beneden laat vallen.Zijn er mensen die zich enigzins een voorstelling kunnen maken bij het idee dat licht stilstaat en eigenlijk niets anders is als een spoor van afgelegde tijd?
Mijn inziens is de snelheid van het licht het absolute nulpunt van tijd en beweging
@rudeonlineQuoteMijn inziens is de snelheid van het licht het absolute nulpunt van tijd en bewegingIs er in jouw theorie dan ook sprake van positieve en negatieve tijd en beweging?
Dit is wel een verdomd goede theory. Of het nou waar is of niet, er is goed over nagedacht! Ik kan me er in ieder geval een kleine voorstelling bij maken. Ik denk bijvoorbeeld ook aan gewichtsloosheid in de ruimte....kan het zo zijn dat de afstand (de tijd) die een planeet erover doet om zich 1 keer om de zon te wentelen, bepalend is voor hoe groot de zwaartekracht op die planeet is? Of is zwaartekracht niks anders dan tijd?...
Gelukkig zijn er ook mensen die wel verder denken.Dat doet me goed. Ben wel benieuwt of er meer mensen zijn die zich enigzins kunnen vinden in mijn theorie. Ook als je het er totaal mee oneens bent mag je dat natuurlijk zeggen. Ik kan mijn theorie alleen maar "bewijzen" als ik de fout kan ontdekken van de huidige theorie. Mijn inziens is dat gemakkelijk, als bij de lichtsnelheid de tijd stilstaat, dan kan er ook geen sprake zijn van beweging. Beweging is immers afstand per tijdseenheid. Als de tijd 0 is, dan is de beweging ook 0.Wie heeft daar nog meer een mening over?
1) Tijd en ruimte.Een bal is een lege ruimte met een omhulsel. Wanneer de bal ouder wordt, en dat doet hij op het moment dat hij bestaat, dan wordt de ruimte in de bal vanzelfsprekend ook ouder.
Tijd en ruimte bestaan dus eigenlijk gelijktijdig. Nu is de vraag, zijn tijd en ruimte dan misschien dezelfde?
De afstand vanaf de aarde tot aan de maan bestaat uiteindelijk alleen maar uit tijd welke je nodig hebt om op de maan te komen.
Zou je dus met de snelheid van het licht naar de maan vliegen dan zou je daar 1sec over doen en jij bent dan dus eigenlijk 1sec ouder.
Nu duurt 1 omwenteling precies 24 uur en laat je t.o.v. de vaste klok 2 klokken tegen elkaars richting invliegen. Deze klokken bewegen precies met dezelfde snelheid en doen beide ook 24 uur over het afleggen van 40.000km. De klok die met de draairichting van de schijf beweegt legt in 24uur dan 40.000km af ten opzichte van de vaste klok plus de 40.000km die de vaste klok zelf aflegde. Wat totaal dus 80.000km is.
De andere klok legde 40.000km af ten opzichte van de vaste klok en legde 40.000km af min de afgelegde weg van de vaste klok. En heeft dan dus eigenlijk 0km afgelegd.
Dit is in tegenspraak met de relativiteitstheorie omdat deze juist bepaalt dat hoe meer kilometers je aflegt hoe langzamer de tijd gaat.
Bij de lichtsnelheid, waarbij je heel veel kilometers per seconde aflegt, zou jou tijd juist nagenoeg stil blijven staan.
Daarbij vraag ik mij af wat een foton voor snelheid zou meten omdat er bij een foton na 300.000km nog helemaal geen tijd is verstreken.
Wanneer er voor een foton een seconde voorbij zou zijn gegaan, dan had deze al oneindig veel kilometers afgelegd.
Wat weer zou betekenen dat de werkelijke lichtsnelheid veel hoger zou moeten zijn als dat wij denken te meten.
Iedere seconde rollen ze 1 meter touw af. Nu vertrekt er 1 met 80% van de lichtsnelheid naar een planeet 5 lichtjaar hier vandaan. Als hij terugkomt meten beide waarnemers de lengte van het touw op. Wie heeft het langste stuk touw in handen?
Het lijkt me voor een massa inderdaad heel simpel om de "lichtsnelheid" te halen. Aangezien massa's elkaar aantrekken en er in het heelal geen weerstand is, kan een massa in de ruimte makkelijk versnellen tot 300.000km/sec. Dat is n.l ook de waarschijnlijke snelheid van de zwaartekracht.
Doordat er zwaartekracht bestaat zou je makkelijk kunnen concluderen dat afremmen energie kost, en niet het versnellen. Denk maar aan een vallende appel. Hem stil laten hangen in de lucht kost meer energie als dat je hem gewoon naar beneden laat vallen.
Zijn er mensen die zich enigzins een voorstelling kunnen maken bij het idee dat licht stilstaat en eigenlijk niets anders is als een spoor van afgelegde tijd?